EVE Launcher

 
  • Topic is locked indefinitely.
8 Pages123Next pageLast page
 

Update to EVE Launcher GUI v. 1.968

First post
Author
C C P Alliance
#1 - 2016-06-20 11:41:59 UTC  |  Edited by: CCP nLock
EDIT: Launcher GUI has been updated to 1.973 to fix CPU issue. Please restart the launcher or press the spinning blue icon to refresh the GUI to that version.

There is an update to the launcher GUI today that will affect the way accounts are stored and logged in.

- Accounts no longer link to each other, but are rather saved to a generic list.
- Player can log into all saved accounts by logging into any account.
- Upgraded localforage to 1.4.2
- Set up a more explicitly named, versioned IndexedDB
- Set up simple migration between old IndexedDB and new IndexedDB
- Launcher tries to merge all saved accounts into the new list
- Adding a button to reload the interface when an update is detected - in favor of the old auto-reload implementation
- News list updates more promptly now and only when an update is detected
- Smaller server polling introduced to save data usage

Attention:In some cases, stored account names and settings may be lost and have to be re-entered.

We are aware of an issue regarding server certificates and the AdGlare service. We will continue to monitor and focus our efforts on fixing this issue.
Curatores Veritatis Alliance
#2 - 2016-06-20 12:04:26 UTC
You maybe should have mentioned that the launcher forgets every stored account. :/
Mercenary Coalition
#3 - 2016-06-20 12:10:05 UTC  |  Edited by: Rivr Luzade
Stuhlmann wrote:
You maybe should have mentioned that the launcher forgets every stored account. :/

And does not keep at least one account name preselected...

And how do I reliably add accounts to that "generic list"? I just tried repeatedly to log in my accounts as follows:

  • Logged in 3 of my accounts individually after this annoying total reset.
  • Closed the launcher.
  • Opened the launcher and logged one account back in and found that only 2 accounts were logged in, the one I entered the credentials for and another account.
  • Logged a missing account back in individually.
  • Closed the launcher again, opened it again, entered the same account's credentials as in step 3 and again only found the same 2 accounts logged in as in step 3.
How to fix that?

UI Improvement Collective

My ridicule, heavy criticism and general pale outlook about your or CCP's ideas is nothing but an encouragement to prove me wrong. Give it a try.

#4 - 2016-06-20 12:13:52 UTC
Now all I get is a black screen. Can't get into game ...
Minmatar Republic
#5 - 2016-06-20 12:16:46 UTC  |  Edited by: Mobutu Seko
Yeah nLock. I mean GG on the launcher update, some really nice features have been added to it in the past few months....

but twice now I lost all my accounts in this list which were ordered by expiration date.

I hope now we are able to save this list in some manner.


** atleast the account names are still remembered by the autofill **
C C P Alliance
#6 - 2016-06-20 12:16:53 UTC
Rivr Luzade wrote:
Stuhlmann wrote:
You maybe should have mentioned that the launcher forgets every stored account. :/

And how do I reliably add accounts to that "generic list"? I just tried repeatedly to log in my accounts as follows:

  • Logged in 3 of my accounts individually after this annoying total reset.
  • Closed the launcher.
  • Opened the launcher and logged one account back in and found that only 2 accounts were logged in, the one I entered the credentials for and another account.
  • Logged a missing account back in individually.
  • Closed the launcher again, opened it again, entered the same account's credentials as in step 3 and again only found the same 2 accounts logged in as in step 3.
How to fix that?


Are you ticking the "Remember this account" box?
Caldari State
#7 - 2016-06-20 12:17:21 UTC
ALL.... settings are resettet -.- For all accounts ...

Wormhole Stuff on Youtube

Ingame Channel: All Hail Bob

TOG - The Older Gamers Alliance
#8 - 2016-06-20 12:21:13 UTC  |  Edited by: Sophie Mcgalien Hoeeg
And this just broke the launcher.

Won't save my accounts and it reset all settings.

EDIT: Got it to save the accounts. Closing the launcher twice and it started saving my accounts.
Shadow Cartel
#9 - 2016-06-20 12:34:10 UTC
CPU usage for the Launcher is upwards of 45%. How is bogging down the CPU going to "improve multi-account handling"?
EvE-Scout Enclave
#10 - 2016-06-20 12:35:07 UTC
all settings for all accounts reset... jesus ccp come on.
Curatores Veritatis Alliance
#11 - 2016-06-20 12:40:47 UTC
Yeah, but that's not what I mean.
Every account I had stored before the update was gone. Entering all that login data again is what I don't like.

CCP nLock wrote:
Rivr Luzade wrote:
Stuhlmann wrote:
You maybe should have mentioned that the launcher forgets every stored account. :/

And how do I reliably add accounts to that "generic list"? I just tried repeatedly to log in my accounts as follows:

  • Logged in 3 of my accounts individually after this annoying total reset.
  • Closed the launcher.
  • Opened the launcher and logged one account back in and found that only 2 accounts were logged in, the one I entered the credentials for and another account.
  • Logged a missing account back in individually.
  • Closed the launcher again, opened it again, entered the same account's credentials as in step 3 and again only found the same 2 accounts logged in as in step 3.
How to fix that?


Are you ticking the "Remember this account" box?

Caldari State
#12 - 2016-06-20 12:52:56 UTC
I've lost count of the number of times I have had to redo overview and otherwise optimise the interface
Caldari State
#13 - 2016-06-20 12:52:57 UTC
No problems here.
Logged in each of my 6 accounts (clicked the Remember box). I had to supply the character name for a couple of accounts "that hadn't logged in from that IP address before" (despite having been logging in from those same computers on the same modem using the same ISP for nearly 2 years now - frakken annoying).

After making sure each user had the correct profile assigned to it I clicked the "refresh" button. Then I closed the launcher and tried reopening it and logging in to some accounts. Works fine on both computers.

Caldari State
#14 - 2016-06-20 12:55:54 UTC
Ginstery wrote:
CPU usage for the Launcher is upwards of 45%. How is bogging down the CPU going to "improve multi-account handling"?

Yeah seriously, no wonder my cpu was cooking all of a sudden..
http://s20.postimg.org/dmcs9f4hp/sillyccp.jpg

2 clients running and they dont even consume that much cpu power. It's weird.

Also, it forgot all my accounts as well.
Caldari State
#15 - 2016-06-20 12:56:23 UTC
Chie Okanata wrote:
I've lost count of the number of times I have had to redo overview and otherwise optimise the interface



and weirdly now it all works.....
Tactical Narcotics Team
#16 - 2016-06-20 13:05:59 UTC  |  Edited by: Xynthiar
Since the update, I've had to re-enter my account details for all accounts every 30 or so minutes.

EDIT: No more such issues since this post.
Evictus.
#17 - 2016-06-20 13:15:36 UTC
Seriously, CCP; What are you doing ? Why are you "improving" the launcher and not having some sort of strategy to mitigate release risks like

: Early release test group (like say 2000 users for a week) or
: Have Plan B so people can still manually log in when there client says " stupid messages like unable to connect


Have a good hard think please

Regards
Ramm

#18 - 2016-06-20 13:20:26 UTC
I'm on Windows 10 64-bit

The first account I add does this http://i.imgur.com/RujOBGR.png

Any subsequent accounts get added properly, including the first account. Adding it again created the account name and start options correctly.

When will you change the layout to better utilize space like http://i.imgur.com/XwLKH8Z.png or http://i.imgur.com/fjWK7Xh.png
#19 - 2016-06-20 13:24:30 UTC
"Attention:In some cases, stored account names and settings may be lost and have to be re-entered. "

Information that would've been useful before the patch that borked all user settings....
C C P Alliance
#20 - 2016-06-20 13:26:40 UTC
Rain6637 wrote:
I'm on Windows 10 64-bit

The first account I add does this http://i.imgur.com/RujOBGR.png

Any subsequent accounts get added properly, including the first account. Adding it again created the account name and start options correctly.

When will you change the layout to better utilize space like http://i.imgur.com/XwLKH8Z.png or http://i.imgur.com/fjWK7Xh.png


There is a small icon in the bottom-right half of the launcher interface where you can change the layout.
8 Pages123Next pageLast page
Forum Jump