EVE Launcher

 
 

Launcher does nothing - No luck after re-install

First post
Author
DARKNESS.
#1 - 2017-04-17 16:00:36 UTC  |  Edited by: 1776Ben
I hit launcher, little E shows up in taskbar for about 2-3 seconds then just goes away. No error messages or anything just disappears and launcher never launches.

I uninstalled and re-installed 2-3x. Even changing the install directory to an entire different drive. I also tried using revo-uninstaller to make sure it was fully uninstalled as well as manually erasing all local -appdata.

What else can I do here?....

This is in my error log

Faulting application name: evelauncher.exe, version: 4.0.110.4888, time stamp: 0x58495ca2
Faulting module name: Qt5WebEngineCore.dll, version: 5.7.0.0, time stamp: 0x58359555
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x007e6ad9
Faulting process id: 0x3390
Faulting application start time: 0x01d2b79e9cac67dd
Faulting application path: C:\EVE\Launcher\evelauncher.exe
Faulting module path: C:\EVE\Launcher\Qt5WebEngineCore.dll
Report Id: 0093bf17-44e3-49a1-aff8-4a6207d4b0fa
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
DARKNESS.
#2 - 2017-04-17 23:45:48 UTC
kindof surprised no one here had anything to say, anyhow its a bug I'll have to report.

Apparently if you disable the monitor the launcher was last used on the whole launcher will just crash every time. Please note I said disable, not unplug.

-Ben
C C P Alliance
#3 - 2017-04-18 09:16:19 UTC
I will investigate this.

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

C C P Alliance
#4 - 2017-04-18 11:19:54 UTC
I have no luck in reproducing this - must be more to it than simply two monitors. Do you have two different video cards driving these monitors?

Are you on Windows 10?

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

DARKNESS.
#5 - 2017-04-18 12:24:33 UTC
CCP Snorlax wrote:
I have no luck in reproducing this - must be more to it than simply two monitors. Do you have two different video cards driving these monitors?

Are you on Windows 10?


Thanks for looking into this. I'll get you reproduction steps in a couple hours here.

-Ben
DARKNESS.
#6 - 2017-04-18 13:04:06 UTC  |  Edited by: 1776Ben
CCP Snorlax wrote:
I have no luck in reproducing this - must be more to it than simply two monitors. Do you have two different video cards driving these monitors?

Are you on Windows 10?


Ok here is my system
Yes its 3 monitors, No, its the same GPU for all 3 however I did update my GPU Driver in the last week. I am currently on 381.65 NVIDIA's latest.

CPU: Intel Core i7-4790K
GPU: Nvidia GTX 970
SSD C:\ RAID 0: Samsung 850 Evo 250GB
SSD C:\ RAID 0: Samsung 850 Evo 250GB
HDD D:\WD Blue 1TB
RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 1600 C9 4x4GB
MBD: MSI Z97S SLI Krait Edition (MS-7922)
3 23in 1080's

What happens is when I remote in via standard MSFT RDC it disconnects monitor 2&3 and when I try to open the launcher it crashes. If I connect via an app where the computer doesn't know its being remotely controlled like logemin client it will still have all 3 monitors available and I can start the launcher no problems. Its when I only have the 1 monitor left in a normal RDC session it will crash. I would like to note I have used this for over a year with no problems until the last 48 hours. I would normally update market orders do some PI etc from my phone/tablet or computer at work.

Here is a snip of the problem occurring during RDC. I had just tried to launch it, it shows up in the taskbar for 4-5 seconds than just disappears. No visible errors but there are some in the event viewer.
https://puu.sh/vobAM/ffa7d3a853.png

Here is a snip of it working fine over a logmein session. Please note, if I get launcher up via logmein, I can than RDC fine with no issues from there. But even than if I close the launcher it will not re-open.
http://puu.sh/vobPR/bb77b0bef5.jpg

Here are the errors in my event viewer.

Faulting application name: evelauncher.exe, version: 4.0.110.4888, time stamp: 0x58495ca2
Faulting module name: Qt5WebEngineCore.dll, version: 5.7.0.0, time stamp: 0x58359555
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x007e6ad9
Faulting process id: 0x2f70
Faulting application start time: 0x01d2b8429a5505e6
Faulting application path: D:\Eve2\Launcher\evelauncher.exe
Faulting module path: D:\Eve2\Launcher\Qt5WebEngineCore.dll
Report Id: 76790aa1-f6a9-4f8e-a9b7-ccdd78af9763
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Fault bucket 108615044032, type 1
Event Name: APPCRASH
Response: Not available
Cab Id: 0
________________________________________________
Problem signature:
P1: evelauncher.exe
P2: 4.0.110.4888
P3: 58495ca2
P4: Qt5WebEngineCore.dll
P5: 5.7.0.0
P6: 58359555
P7: c0000005
P8: 007e6ad9
P9:
P10:

Attached files:
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER966B.tmp.WERInternalMetadata.xml

These files may be available here:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_evelauncher.exe_74c3264f9a78c4d5f4dea65172aa3d91e34ff4_1e20aa75_20a09979

Analysis symbol:
Rechecking for solution: 0
Report Id: 76790aa1-f6a9-4f8e-a9b7-ccdd78af9763
Report Status: 0
Hashed bucket: 16336d1db964dddd6d65ddebb28c04dd
DARKNESS.
#7 - 2017-04-19 19:14:45 UTC
Maybe it has nothing to do with the monitors, but can't open launcher over RDC even when I have same amount of monitors being used over RDC.

Every other app works fine, including eve itself. Just the launcher that doesn't launch.
Forum Jump