Linux

 
 

Launcher not working after update (SOLVED)

Author
#1 - 2017-04-25 01:25:02 UTC  |  Edited by: Debian Severasse
The launcher wanted to do an update this morning (7 am Pacific time) & I OK'd it. Afterward, nothing would start. I try to start it in terminal & I see quite a period of time downloading---but no launcher & after the download period everything just hangs. I do not see anything in logs....generally without a clue as to which direction to go to find answers for this.......

Running Debian Sid (all updates current)...no major problems with the old launcher.

See the posts below---was a ssl problem.

"Let's nobody be dead today----Looks very bad on my report" One of my favorite lines from AVATAR :) Linux User# 395230

#2 - 2017-04-25 14:16:42 UTC
The same using an up-to-date Debian Stretch, the new launcher version doesn't work.
Rymdfararverket
#3 - 2017-04-25 21:25:50 UTC
I am running stretch and have the same issue after updating. I solved it by running:

apt-get install libssl1.0-dev


Background: QT does not support the openssl version 1.1 shipped by debian, which is linked by default as a shared library. Installing the dev header files the evelauncher linker switches to the older version of libssl.
#4 - 2017-04-26 00:53:37 UTC
(Groan.....) Not another ssl problem....... THANK YOU for the "heads up" This is the 3rd time I've run into a ssl issue......will be glad when that is ironed out finally.

"Let's nobody be dead today----Looks very bad on my report" One of my favorite lines from AVATAR :) Linux User# 395230

Caldari State
#5 - 2017-04-28 16:46:20 UTC
If someone else is having problems with this on Arch, the solution for me was to install
libopenssl-1.0-compat
from the AUR, and then running evelauncher.sh with the environment variable LD_LIBRARY_PATH set to /usr/lib/openssl-1.0-compat/, i.e., running the game with the command
LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/openssl-1.0-compat/ ./evelauncher.sh
in the evelauncher directory.
Elemental Tide
#6 - 2017-05-14 08:44:49 UTC
Lonami Rainfeld wrote:
If someone else is having problems with this on Arch, the solution for me was to install
libopenssl-1.0-compat
from the AUR, and then running evelauncher.sh with the environment variable LD_LIBRARY_PATH set to /usr/lib/openssl-1.0-compat/, i.e., running the game with the command
LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/openssl-1.0-compat/ ./evelauncher.sh
in the evelauncher directory.



Works for manjaro too

Thx a lot!!!
The Nameless Alliance
#7 - 2017-05-16 17:10:26 UTC
Lonami Rainfeld wrote:
If someone else is having problems with this on Arch, the solution for me was to install
libopenssl-1.0-compat
from the AUR, and then running evelauncher.sh with the environment variable LD_LIBRARY_PATH set to /usr/lib/openssl-1.0-compat/, i.e., running the game with the command
LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/openssl-1.0-compat/ ./evelauncher.sh
in the evelauncher directory.


Thank you, worked for Manjaro!
Dawn of Transcendence
#8 - 2017-05-17 16:59:02 UTC
See also post https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=6943810#post6943810

Cheers,

Retired UNIX/Linux IT Specialist.

AsRock 990FX Extreme4, FX-8320, 16GB mem, GTX 1070

y50-70, i7, 16GB mem, GTX 860M

Both running Debian stretch 64bit

#9 - 2017-05-21 03:03:18 UTC
Lonami Rainfeld wrote:
If someone else is having problems with this on Arch, the solution for me was to install
libopenssl-1.0-compat
from the AUR, and then running evelauncher.sh with the environment variable LD_LIBRARY_PATH set to /usr/lib/openssl-1.0-compat/, i.e., running the game with the command
LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/openssl-1.0-compat/ ./evelauncher.sh
in the evelauncher directory.




anyone have this NOT work?
Forum Jump