Updates To Minimum OS Requirements For Mac Users

(zluq zabaa) #62

true, you may also just wait until they offer a hotfix

(Bingham McSnuggles) #63

yes it did Desktop unkunde$ cd EVE\ Launcher.app/

(zluq zabaa) #64

good, so after pressing enter there, you are now “inside” the EVE Launcher.

type
“cd Contents/MacOs” (enter)
type “ls” and copy+paste the output

(Bingham McSnuggles) #65

Unkundes-MacBook-Pro:MacOS unkunde$

(zluq zabaa) #66

was that the output from “pwd” or “ls”? if from “ls”, can you copy+paste output from “pwd”?

pwd should now be like …EVE Launcher.App/Contents/MacOS

and ls shoudl give you “evelauncher” as the content of that folder

(Bingham McSnuggles) #67

Unkundes-MacBook-Pro:MacOS unkunde$ <–is waht terminal shows now

(zluq zabaa) #68

ok

type
“./evelauncher -s”

(Bingham McSnuggles) #69

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; ipcserver init failed .

[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; unable to locate a running instance of Steam, or a local steamclient.dylib.

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

(Bingham McSnuggles) #70

seems like its fukced up completely or the launche ru send me is a steam launcher…i dont use steam for eve

(Bingham McSnuggles) #71

oh trollololol . i just tried to open my steam…get error message saying steam is not optimized for my OS…and now.it wont even do that anymore…just deosnt start at all …man i haaaaate this high sierra crap…

(Priscilla Williams) #72

I think I may have thought of what may be the login screen problem…
This is just a launcher, right? Distinct from the full game data? Since I only ever had the game installed through Steam, not through the independent launcher, maybe the login screen can’t open right because the full game data doesn’t exist in the location/version it needs? The old launcher doesn’t download or install anything. (At least not visibly)

(Bingham McSnuggles) #73

oh boy FML steam is not supported by sierra due to being 32bit…■■■■ this man, thx ccp for forcing me to upgrade to an OS i never wanted to use. now i cant play EVE and NO steam launcher anymore…arrrghhhhhhhh or better ■■■■ apple, for forcing new OS and give companies no time to adjust. theres a reason steve jobbs died of cancer…its called karma :smiley:

(zluq zabaa) #74

Yes this sounds like it could be. I’d be tempted to find out how and where Steams stores this stuff, then crank everything from the downloaded Launcher into the appropriate parts of the Steam folder structure… BUT this could just as likely make things worse.

Why log in via Steam and not just the regular Launcher btw?

There are also some independant EVE Launchers on github, but I never tried any of those out. They also work from the Terminal, need neither Steam nor the EVE Launcher, but I can’t really make any recommendations

(zluq zabaa) #75

wait Steam is still 32 bit? wtf

(Bingham McSnuggles) #76

https://steamcommunity.com/discussions/forum/2/3211505894113324281/

(zluq zabaa) #77

this thread is from april, they should have published a 64 bit client for osx in end of july or so

(Bingham McSnuggles) #78

delted old client, downloaded new clinet…nope no worky at all…

(Bingham McSnuggles) #79

oh suddenly steam opened by itself, just took it 10 min to load or something …man thats weird.

(Bingham McSnuggles) #80

Unkundes-MacBook-Pro:MacOS unkunde$ ./evelauncher -s

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0

[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; no appID found.

Either launch the game from Steam, or put the file steam_appid.txt containing the correct appID in your game folder.

is what i get now when i use ./evelauncher -s, while steam is running

(Priscilla Williams) #81

This is weird… I thought moving the old launcher into the steam directory sounded like a good idea, but in terminal, when I am in Application Support, it can’t see the Steam directory when I enter ls. :thinking:

Aaaaand I just now realize that wouldn’t work anyway for other reasons… But it’s still weird? Terminal can’t see the steam directory?