Version 19.09 - Known Issues

Same here. Switching from EVE in Fullscreen to Win 10 or to another account Mouse is laggy. Framerate drops.

And the fan on my graphic card also spinning faster. on switching from Fullsreen to Win10 and back.

2 Likes

Are ESS’s in Highsec meant to be a thing? No mention in the patchnotes but it appears they are there

2 Likes

All good crisis averted :slight_smile: Eve Online in Linux playable again thanks to the latest Proton upgrade (Steam). Some good nerds have also come up with workarounds for other Linux implementations of EVE.

2 Likes

Heya
There is an issue that im encountering on TQ, which was already happening on the Singularity server.
Whenever i open a client with the Display settings “Full screen” my monitor gets switched from 144Hz to 50Hz and the transition from tabbing out from a client to another client or outside of eve takes a few seconds, but if i use “Window Mode” its perfectly fine, though this did not occur before the patch.

Im using an RTX video card with latest updates.

2 Likes

Same on a Strix 2080S-A8G-GAMING (GeForce Game Ready Driver v496.13, 2021-10-12).

Seemingly random (and persistent) framerate drops to 30fps, with a high latency of > 30ms.
Alt-Tabbing issues the same. As you say, instant leap into a black screen (3.5-5.5 seconds for me). No option to Alt-Tab through valid targets, as immediately switches window.

Grrr. lol

Edit. Typo. Can’t spall toady :wink:

Hello, everyone,

We are seeing the Encounter Surveillance System (ESS) Banks unintentionally appearing across New Eden in systems other than Null security space. Please be advised that this isn’t only a visual bug, and when the ESS Main and Reserve banks activate, they do start to operate as they would normally in Nullsec by collecting a percentage of the bounties into the respective vaults.

Our priority is to resolve this problem and prevent the ESS banks from activating in unintended locations. The team is actively testing a fix that will be released to Tranquility as soon as possible.

We will keep you up-to-date on the situation here and via EVE Status Twitter.

Thank you!

4 Likes

@CCP_Dopamine

status messages above HUD, like following:

ORBITING something something
APROACHING something something
WARPING blah blah blah

disappear suddenly, with no apparent reason. No manipulation was able to fix it other than restarting Eve. After restart messages come back, but can disappear again out of blue.

CLARIFICATION: pressing “orbit target” does accomplish orbit, but status is not showing up as orbiting.
It should say: “ORBITING SUCH and SUCH”
This is NOT A MINOR BUG !!! Important for speed tanking !!!
same thing for warping and approaching, no status for any state. After relog status returns, but disappears again apparently randomly.

1 Like

Bug, Modules stuck ON.
Found a bug in Abyssal Deadspace. Modules could not be turned OFF. After switching on->off the icon turned blinking red and nothing, waited a long time. Switched position of module and it was green and still running “in the background”.
Tried using Overload on/off and that couldn’t be turned off as well. So modules burned out and lost my ship.

@Knett
“Bug, Modules stuck ON.
Found a bug in Abyssal Deadspace. Modules could not be turned OFF. After switching on->off the icon turned blinking red and nothing, waited a long time. Switched position of module and it was green and still running “in the background”.
Tried using Overload on/off and that couldn’t be turned off as well. So modules burned out and lost my ship.”

i seen that and reported looong time ago, nothing was done apparently. Close EVE and relog, of course it can be fatal in Abyss

I just remembered some details:

I seen that with MUTAPLASM MODIFIED MODULES
was your module red?
if i used abyss AB it failed to turn on, it would stuck in blinking state but would not turn on unless i relog.
Even if i exited abyss, docked station, no matter what i did AB was blinking like it was on but would not turn on. Only relog helped.
However it was true only for red modules.
T1, T2, and Green or blue modules this did not affect.
So i stopped using modified modules ever since, even though i only seen them behave like that in Abyss.

This issue has now been resolved and no ESS banks should activate outside of Nullsec.

3 Likes

I have been unable to login using the launcher, the client starts to load but just stays minimized and wont open ( Ive waited a long time!)
Because of this Im trying to run eve anywhere which usually works great but… this logs in fine but the daily reward Claim button is not clickable, well nothing is clickable. Ive tried 3 laptops and 2 different omega accounts, support ticket raised. Please help :slight_smile:

Shoddy work again on so many levels. Things that us players notice in the first seconds or minutes but somehow your internal testing or QA (lol) never noticed it. It’s unprofessional and after so many years it gets tiring.

8 Likes

May I suggest that with Escalations currently being unrunnable due to the agency window being fubar that the 24 hour timer for them be paused until this issue is resolved?

Agree with pausing escalations

amen!

@CCP_Dopamine “no ESS banks should activate outside of Nullsec”

2 Likes

Same here. I have the GeForce RTX 2070 (also latest drivers). I did read their very short blurb about adjusting the frame rate or whatever from windowed to full screen. Not sure it that has anything to do with the latest issue. However, I too have about a 4-5 second black screen between ALT+Tab between characters. Highly frustrating and I only have two toons…forgot 5 or 6. I’d never play this game if that were the case. Even at 2…very very frustrating as you can’t even fleet warp and catch a smaller ship from warping out if you wanted to stop it.

1 Like

i did that, nothing changed :frowning:

Was there an update I missed on Marauders in terms of active targets? I’ve been looking through the notes, but don’t see anything on it. While in bastion, I used to be able to target 12. Now I can only target 10 regardless. Anyone know anything about that one?

1 Like

yes pls, we need a workaround to this problem while CCP fix it